När man behöver ladda telefonen flera gånger per dag och konstant letar efter ett vägguttag eller en ladd sladd och när man har glömt sin laddare hemma så känner man hur paniken smått kryper på. Vad finns det då man kan göra åt detta dilemma? Givetvis går det att byta batteri i dom flesta smarta telefoner idag och man kan till och med göra det själv om man inte har tummen mitt i handen och är försiktig och noggrann. Men frågan är om det är värt det då det finns många reparationsverkstäder som byter batteri medan man vänta för bara några hundralappar knappt mer än vad det kostar att köpa batteriet själv.

Om man gör en snabb sökning på google på exempelvis byta batteri samsung galaxy s6 så får man massor av resultat på ställen där man kan byta batteri på en halvtimme och även träffar på ställen som säljer batterier löst så att man kan utföra bytet själv.

Ett batteribyte på ovannämnda modell galaxy s6 kostar ca 500-600kr om man lämnar in den för bytet men om man köper ett batteri själv kostar det ca 200kr men då får man fråga sig om det är värt att spara 400kr och lägga tiden själv som det tar att utföra bytet gentemot att en service tekniker som utför dessa arbeten varje dag gör bytet åt en och att man antagligen även får någon slags garanti på både utbytet och själva reservdelen som i det här fallet är batteriet.

Om man beslutar sig för att utföra bytet själv har ifixit.com en komplett guide för hur man utför bytet på galaxy s6 i en steg för steg instruktion.