Att rita med papper och penna känns så förra året då allt handlar om att vara uppkopplad och att kunna kommunicera på avstånd. Nu går man ännu längre genom att införa programmering på schemat för skolelever.

Att kunna skapa innehåll online såsom sajter, företagsfilm eller att veta hur man ska lägga upp youtube-videos kommer bli allt viktigare och att få lära sig den kunskapen i skolan kommer snart att bli ett ämne på allas läppar. Svenska YLE skriver att barnen i Finland kommer att om två år få lära sig dataprogrammering från första klass och det kommer att bli en egen del i matematikundervisningen:

Jag vill att barnen ska lära sig förstå hur tekniken fungerar, att det alltid är en människa som ligger bakom varje program som man använder och att man själv kan vara med och jobba fram det

Säger Mannila vid Åbo Akademi, men det är många svar på frågor som kommer behöva besvaras innan lärarna kan känna sig lugna. Dock är detta en självklar utveckling enligt många då vi sedan ett tag tillbaka varit på väg mot en mer digital framtid och det är viktigt att allt fler behärskar detta språk för att inte känna sig utanför. En artikel i Expressen skriver och säger att det här med kodning är makt och visst är det verkligen så. När det kommer till barn så har man även sett att kodningen gör barn mer kreativa, så tänk vilka innovativa samhällen vi kommer att ha i framtiden. Inte alls kommer jorden gå under då vi kommer att finna kreativa lösningar på våra nuvarande miljöproblem.