Den taiwanesiska nyhetssajten Infotimes rapporterade igår att Apple kommer att släppa en netbook någon gång i oktober i år. Enligt Infotimes kommer Apples netbooks levereras med en 9,7 tums tryckkänslig bildskärm och kosta cirka 800 dollar (cirka 6 500 kronor).

Enligt Infotimes baseras uppgifterna på att Apple gjort flera beställningar av komponenter från de tre taiwanesiska hårdvaruleverantörerna Dynapack International Technology, Foxconn och Wintek.

Det är inte första gången det florerar rykten kring en eventuell netbook från Apple. Den här gången verkar det dock som om ryktena har lite mer kött på benen.

Apples då ställföreträdande vd, Tim Cook, uppgav bestämt i april att Apple inte har några planer på att tillverka en netbook. Tim Cook hävdade då att han var föga imponerad av de netbooks han sett, och vill inte sätta Apple varumärke på en sådan produkt.

Att Apple förnekar vad som är i görningen bakom kulisserna är dock inget nytt. Personligen tror jag Apple har allt att vinna på att skapa en netbook-variant av Macbook. Förutsatt att det görs rätt med Apples sedvanliga innovationsförmåga.

Skulle den påstådda netbook-modellen från Apple bestyckas med pekskärm, som Infotimes uppger, kan det faktiskt bli riktigt intressant. Jag hoppas bara att det inte handlar om en stor variant av iPod utan att den påstådda netbook-datorn kommer att ha ett riktigt tangentbord.

I vilket fall som helst lär spekulationerna ta ordentlig fart fram till oktober.