Ryktena om Samsungs nya flaggskepp Galaxy S9 har florerat redan från när deras nuvarande modell Galaxy S8 lanserades. Men nu verkar det som om den är runt hörnet då den är godkänd av Federal Communications Commission (FCC), en amerikansk myndighet som motsvarar Post & telestyrelsen. Normalt sett sker ett sådant godkännande en till två månader innan en modell lanseras vilket innebär att Samsung med största sannolikhet kommer att presentera Galaxy S9 och S9 Plus på MWC mässan i februari. Ett annat tecken på att modellerna är på ingång är att flera tillbehörs försäljare online har börjat få in tillbehör till modellerna redan nu.

Galaxy S8 är knapp äldre än ett halvår och den slog oss med häpnad när den lanserades med sin infinity display, snygga design som var helt i glas. Förväntningarna på Galaxy S9 är höga med tanke på att deras modeller brukar sätta standarden för andra tillverkares kommande toppmodeller.

Galaxy S9 Design
Skärmen i formatet 18:9 som lanserades med Galaxy S8 modellerna kommer troligtvis att finnas kvar men ryktena säger att kanterna uppe och nere kommer att bli ännu tunnare. Fingeravtrycksläsaren kommer att flyttas under kameran på baksidan i stället för på sidan som den sitter nu. Ett rykte säger även att vi kommer att få se en inbyggd fingeravtrycksläsare under glaset på displayen, det som talar emot detta är alla skal och fodral som har kommit ut på marknaden är anpassade för en läsare på baksidan under kameran men Samsung kanske ger oss både och?

Galaxy S9 Prestanda
Ganska säker så kommer modellen få det nya Snapdragon 845 chippet som är efterföljaren till 835 som sitter i många av flaggskepps modellerna från flera tillverkare. Förutom prestanda höjningen har det nya chippet även ett inbyggt AI chip som som bla annat kommer att förbättra Bixby. Lagringen kommer antagligen att fördubblas från dagens 64 GB till 128 GB.

Galaxy S9 Kamera
Samsung Galaxy Note 8 lanserades med dubbla kameror på baksidan vilken kan förväntas komma i dom nya modellerna men mer troligtvis kommer dom dubbla kamerorna enbart att komma i Samsung Galaxy S9 Plus medans den vanliga modeller fortsatt får en enkel kamera.